logo

Medyczna aborcja. Recenzje

Całkowita liczba wiadomości: 4187

06.24.2015, Tanya
Napisałem pierwszą wiadomość w nocy.
Dzisiaj poszedłem do counter.uzi, nie ma jaj płodowych, nie ma też zgagów. Ale w macicy jest więcej krwi płynnej. Ozdistka powiedziała, że ​​tydzień w tygodniu. Czas Esche na kontrolę Uzd na tydzień.

24.06.2015, Elvira
Cześć, urocze kobiety! Mam 40 lat, nie ma męża, mam dorosłą córkę. Kiedy dowiedziałem się, że jestem w ciąży, postanowiłem dokonać medycznej aborcji, ponieważ teraz wydaje się, że jest to najnowocześniejszy i bezpieczny sposób na przerwanie ciąży. Termin wynosił 5 tygodni. Było to w przededniu wszystkiego, w wielu bólach, skurczach itp. Osobiście go nie miałem. Przyszedłem do kliniki, lekarz dał tabletkę Mifepristone 1, ale poprosiłem o 3! Odkąd przeczytałem, że potrzebujesz dokładnie 3 tabletki. Lekarz powiedział, że efekt był z jednej pigułki, że z trzech do tego samego, ale nalegałem na trzy. Mifepriston nie powoduje okresów, blokuje hormon ciąży. Ogólnie, piłem, nie było żadnej sensacji. Po półtora dnia zaabsorbowałem 2 tabletki Misoprostolu. Zaczęła się najsilniejsza gorączka, a za godzinę zaczęły się miesiączki, bez skurczów, bólów, lekko ciągnąc dolną część brzucha i lekki ból. Było dużo krwi ze skrzepami. Trwało to wszystkie 6 dni, ale ostatnie 2 dni są bardzo umiarkowane. Wczoraj doszłam do kontroli ultradźwiękowej, okazało się, że jajo płodowe wyszło, ale skrzepy pozostały trochę. Lekarz dał jeszcze 2 Mizoprostol, wchłonięty, ale nie ma silnej krwi, trochę wychodzi. Lekarz mówi, że przy niedostatecznym rozładowaniu macica może się oczyścić. Mam nadzieję, że naprawdę nie chcę iść w próżnię. Dziewczyny, może to był ktoś? Udostępnij proszę! Byłbym wdzięczny!

06.27.2015 marina
Mam 40 lat. Pijam dziś z drugim etapem motyla pokojowego, Nocne znoszenie wystarcza na pół godziny, czy był jeszcze ktoś inny i przepisano Ci jakieś inne leki, takie jak acetyl.salits.k-ty.

06.24.2015, Valentina Vasilievna
Elvira, naprawdę schemat z 3 tabletkami jest bardziej niezawodny. System oparty na 1 pigułce został pierwotnie zaproponowany przez WHO do stosowania w krajach trzeciego świata z wysokim odsetkiem ubóstwa w celu zmniejszenia liczby nielegalnych aborcji, ponieważ mifepriston nie jest tani. Wyniki europejskich porównawczych badań klinicznych wskazują na większe ryzyko niepowodzenia stosowania mifepristonu w dawce 1 tabletki (200 mg). Schemat z 1 tabletką mifepristonu zarejestrowano w Federacji Rosyjskiej, mimo że w naszym kraju nie przeprowadzono żadnych badań klinicznych, ale wykorzystano dane z badań chińskich. Według oficjalnych danych Ministerstwa Zdrowia Federacji Rosyjskiej, skuteczność systemu przy użyciu 1 tabletki (200 mg) wynosi około 77%, ale zmniejsza całkowity koszt procedury aborcji medycznej, schemat z 3 tabletkami jest efektywny w 97-98%. Bez względu na to, czy warto oszczędzać na pieniądzach, zwiększa się ryzyko nieskuteczności i późniejszego wyłyżeczkowania, każda kobieta powinna decydować indywidualnie.

06.24.2015, Tanya
Tanya, 29 lat, 2 dzieci
Cześć
Według jej zeznań poszła na medyczną aborcję. Uzd pokazał 3-4 n.b.
U lekarza Vipila 3, zakładka 8.06, po dniu, aby rozpocząć rozmaz. Stan był normalny. 10.06 Vipila 2 t.mirlyuta, zaczęła się trochę smucić po 7 godzinach Zadzwoniłem do lekarza, ona już powiedziała, aby przyjść jutro na podwójne 2 tabletki pokoju, ponieważ myślałem, że uda mi się dwa. Po 2, po przyjęciu pokoju w dniu 11.06, zaczął ciągnąć ból, łatwiej było bólu niż z M. Vidileniya poszedł, ale nie tak obficie. PJ viillo 14.06. Zarodek piłujący wygląda jak konik morski, a punkty oczu są oglądane. Zgustow, jako taki, nie pobił, a mimo to umiar vydileniya, jutro na USG. Zrezygnuję po. Przepraszam za błędy, piszę z telefonu.

06/23/2015, Pretty Woman
Mam 40 lat, z opóźnieniem 5 dni test wykazał 2 paski, dwoje dorosłych dzieci, firmę. Nie mogę urodzić. Zdecydował się na medabort. Lekarz o pierwszej po południu dał 200 gr. 1 tablet penkraftona., Nic nie poczuł. Po 36 godzinach kazałem przyjąć 1 tabletkę mizoprostolu, po trzech godzinach kolejną 1 tabletkę mizoprostolu.
Piszę, bo w Internecie jest strasznie, że jest napisane o medabortu, morzu krwi, prawie walce. Misoprostol widział w nocy, była przerażona, więc położyła się do łóżka, pomyślała, że ​​jeśli zacznie się absolutorium i ból, obudzę się. Pierwszy stół pił o godzinie 12 w nocy, drugi o trzeciej, ustaw budzik, o trzeciej, obudź język i śpij. Odpływ był bardzo skąpy, umiarkowany ból. Rano zadzwoniłem do lekarza, zgodnie z instrukcjami, musiałem wypić kolejny stół mizoprostolu o 12 rano. Lekarz powiedział, że jeśli zapłodnione jajo wyjdzie, nie pij.
Wpadłem na histerycznego lekarza, dostałem połowę uszczelki, powiedziała o 9 rano, by pić mizoprostol, a następnie o 10 rano kolejny stół z mizoprostolem. Pijam, leżę, wypoczęty, wypuszczam i ból jest bardzo umiarkowany. W ciągu dnia pojawił się mały żółty szlam. Byłem absolutnie pewien, że aborcja miodu zawiodła i chciałem przejść do próżni. Bolały mnie piersi, czułem się winny. Doktor uspokoił się, powiedziała, że ​​wszystko jest w porządku. Nie wierzyłem. Na szlaku. Dzień udał się do USG, po 36 godzinach pierwszego stolika. Misoprostol, na uzi macicy jest czysty.
I jest niewiele absolutorium, i nie ma bólu, więc wszystko jest indywidualne!

26.06.2015, Svetlana
Cześć dziewczyny, nie opowiem mojej historii, mam 22 lata, nie mam jeszcze dzieci, w dwuletnich planach, zaszłam w ciążę, zrobiłem dwa testy, były pozytywne, oczywiście poszedłem do lekarza i próbowałem odwieść mnie, ale zdecydowałem się wstrząsnąć, ale mój mąż zdecydował, że nie było możliwości, trudne, ale poza tym nic. Zdałem wszystkie testy, 19 czerwca 1515 r. Wypiłem jedną pigułkę Mifepristone z lekarzem, pierwszego dnia nie było nic oprócz bólu głowy i dzikich łez, a 20 rozpoczęło się wieczorem, krew płynęła trochę i dolny brzuch był bardzo bolesny, oddając i nogi podczas menstruacji obudziłem się trzy razy w nocy, to było bardzo bolesne, widziałem noshpu, ponieważ nic już nie można zrobić, o pierwszej wypiłem dwie tabletki Misoprostolu, 10 godzin minęło, i nie mam dużo krwi, mogę powiedzieć prawie całkowicie Nie, był jakiś mały skrzep, ale myślę, że jest za mały na owoc, mam 2-3 Gödel i zhmvot i ból w plecach i bardzo dawania. od kogo było podobne, zrezygnuj z dziewcząt. Doświadczam, nigdy nie robiłem aborcji z interwencjami chirurgicznymi i próżnią, też był jeden lek (około 4 lata temu), ale nie było tak bolesne, a krew płynęła i były skrzepy, ale teraz nic nie rozumiem.

22.05.2015, Maria
Dobry dzień dla wszystkich! Dzisiaj, 05.22.15, rano zrobiłem test, wynik jest pozytywny. Nie chcę drugiego dziecka, a raczej oboje z moim mężem nie chcą. Przedtem były aborcje, ale próżniowe. Teraz chcę zdecydować na tablecie. Wkrótce idę do lekarza. W ogóle nie znałem tej procedury, dopóki nie przyszedłem na to forum (otworzyłem pierwszą, którą dostałem i tak skutecznie), zrozumiałem, że to się stanie w domu. Wiem, czym jest próżnia, z jakiegoś powodu po tym cierpię psychicznie 8-9 miesięcy. W ogóle nie mam pragnienia ani atrakcji dla mojego męża. Tylko lęk przed jakimś rodzajem i absolutnie niczym, i bez względu na to, jak ja to czuję. To bardzo przygnębiające. Myśl o nadchodzącej nocy aż do wstrętu. Dlatego chcę wypróbować pigułki. Niech to minie jak miesiąc. chodźmy Może po tej metodzie nie będzie tak strasznie. nieprzyjemne i z silnym odrazą wrażeń.

05.25.2015, Valentine Vasilievna
O różnicy aborcji leków z łyżeczkowaniem i aspiracją próżniową opisaną szczegółowo tutaj www.mifegin.ru

27.03.2015, Mira ma 27 lat
A po leku będziesz również moralnie stłumiony przez dokładnie 9 miesięcy. Czym się różni aborcja: próżnia, pigułki, chirurgia. Procedura jest inna, ale znaczenie jest takie samo. W skrócie, zostaw babykit. Zwłaszcza, że ​​jesteś żonaty.

Tabletki do aborcji medycznej Mifepristone - opinie

Negatywne recenzje

Korzyści: wysoka wydajność

Wady: Cena, silny ból, konsekwencje

Dzięki niemu miałem medyczną aborcję w klinice. Nie polecam picia tabletek, to niebezpieczne.

Lek może być zużyty do 12 tygodni, sam kupiłem narkotyk, wyszedł bardzo drogo. Aby przerwać ciążę, po wypiciu 600 mg, 3 tabletki po 200 mg. Przez około jeden dzień nic nie czułem, ale byłem w klinice. Ale potem wieczorem poczułem się bardzo źle. Ból był piekielny, tak jak nóż został odcięty od środka, skręcony, stał się bardzo mdły. Nastąpiły ciężkie wymioty, potem biegunka, a pokój kręcił się przed moimi oczami. Zostałem nagrodzony, jak mogłem, po około czterech godzinach. Z jakiegoś powodu nagle się zatrzymała i po godzinie lub dwóch zaczęła czuć się zupełnie normalnie.

Po 36 godzinach otrzymasz kolejną pigułkę, ale to już jest Mizoprostol, tak że zatrzymany materiał jest uwalniany. Moje wyładowania były bardzo obfite, było już trochę przerażające, ale okazało się po prostu bezbolesne. Natychmiast USG nie jest wykonywane, tylko dziesięć dni później. Potem lekarz powiedział mi, że wszystko jest w porządku.

Tylko tutaj lek ma wiele efektów ubocznych. Pomimo faktu, że sama aborcja zakończyła się sukcesem, później doznałem poważnego zapalenia macicy, które musiałem leczyć przez długi czas. Przez pół roku generalnie nie było miesiączki, a kiedy zaczęli, były straszliwie bolesne, obfite i ciężkie wylewanie trwało przez długi czas. Cykl zawsze zbłądził, hormony zaczęły jeździć. Potem odkrył torbiel jajnika. A teraz, mimo że oficjalnie nie piszą nigdzie, że jest to konsekwencja aborcji medycznej, w rzeczywistości tak jest - mój nowy ginekolog okazał się rozsądny, wyjaśnił, że lek był popularny, ale daleki od bezpieczeństwa, więc nie dałbym mu żadnego plusu.

w żadnym wypadku

Dziewczyny nie kupują tych tabletek. Trochę życia nie jest stracone!

a po otrzymaniu Mifepristona prawie nie oddałem duszy Bogu, żałowałem wszystkiego w tym momencie na świecie To było dla mnie tak złe, że łatwiej było mieć dziecko, teraz obiecałem sobie, że przyjmuję coś takiego w przyszłości, chociaż jest to z łatwością tolerowane przez wielu.

Zrobiła 2 przerwy Mifepristone od "niechcianego" ber-ti (pod nadzorem lekarza): w 2009 i 2010 roku - w rezultacie, kolejne "pożądane" ciąże w 2011 i 2012 roku zakończyły się zamrożoną ciążą. I w tym samym czasie, w którym nastąpiła przerwa. Teraz nie mogę zajść w ciążę, zaczęła się endometrioza, chodzę do lekarzy, wydaje pieniądze na niekończące się leki, ultradźwięki, konsultacje. A ciąża stała się tylko snem! Tak więc, śliczne dziewczyny, nie popełniajcie tych samych błędów - jeśli Bóg dał Lyalkę - niech tak będzie. Niech rośnie, zostaw))

Nie wiem, kto mówi, że łatwiej jest dokonać aborcji chirurgicznej, ale zobaczenie martwego jaja płodu musi mieć niezwykłą mentalną powściągliwość. Więc najpierw. Zwróciła się do kliniki Medialnej w Pawłowskim Posadzie w obwodzie moskiewskim, lekarz przeprowadził 5-6 tygodni, zdał testy i odszedł. Po zażyciu Pencrofton 200 mg po 24 godzinach rozpoczął się początek kiełbasy i pojawił się kicz. Następnego dnia byłem w domu, zgodnie z zaleceniami lekarza, a ja otrzymałem 400 mg Misoprostolu, lekarz dał jej telefon. Pół godziny później, początek tak dużej ilości kiełbasy, prawie nie zmiażdżyłem dębu, wymiotów, biegunki i okropnych bólów, jak podczas porodu na samym końcu. Tak więc 4 godziny, lekarz nie odebrał telefonu, po prostu go wyłączył, po co zawracać sobie głowę, pieniądze zostały wypłacone. Po 5 godzinach jajo wypadło, to tam jest test. Możesz oszaleć, gdy go zobaczysz. Po 7 godzinach stało się łatwiej, ale krew płynęła ciężko, lekarz nie odpowiedział, odwaga.

Ogólne wrażenia: FAT MINUS!

Witam, chcę opowiedzieć moją historię, włożyłem zamrożone w 6 tygodni, a lekarz zalecił aborcję medyczną, zresztą w środę wypiłem trzy tabletki mifepristonu o 12.00, czekam. nic się nie stało. nie zaczęło się krwawienie. gdzieś w czwartek wieczorem zaczęło się brązowe wyładowanie. w piątek wypiłem 2 tabletki pokoju, po godzinie zaczął się ból w podbrzuszu i mezothelixy poszły. na początku bóle były do ​​zniesienia, a potem zaczęły się niewyobrażalne niewyobrażalne, naprawdę myślałem, że umrę z bólu, zwymiotowałem, wspiąłem się na ścianę, głowa zaczęła mi dokuczać, drżałem, wtedy zapłodnione jajeczko wyszło ze mnie, a ja chodziłem co miesiąc, bardzo obfity. iw końcu cierpiałem prawie 9 godzin. wtedy bóle ustały, dzięki Bogu. w ten sposób, moja aborcja. A wróg nie chce.

Jest bardzo prawdopodobne, że nie wszystkie salda wyjdą na jaw.

Chcę podzielić się moim doświadczeniem, może ktoś, kto pomoże podjąć właściwą decyzję. W piątym tygodniu ciąży zdecydowałem się na aborcję medyczną. Byłem przekonany, że to najłagodniejsza metoda i nic nie może być łatwiejsze. Po tym, jak pigułki zrobiły się krwawe, kawałki dostały, zapłodnione jajo wyszło. Krew obficie 6 dni, potem mniej, potem kicz. Po 10 dniach wykonano badanie ultrasonograficzne, które wykazało pozostałości przy wyjściu z macicy. Dali kolejne 2 tabletki, podobno krwawienie wzrośnie, a resztki wyjdą. Obfita krew minęła, ale krwawienie pozostało. Kolejne badanie ultrasonograficzne wykazało niewielkie pozostałości przy wyjściu, mówiono, że idą do menstruacji (po 2 tygodniach), wszystko wyjdzie z nimi. Miesiączka rozpoczęła się na czas, bardzo obficie, po 5 dniach krwawienie zmniejszyło się, ale nie ustało. A potem badanie ultrasonograficzne wykazało, że nawet większe pozostałości w macicy, które już zaczęły rosnąć, i utworzony polip endometrium, od zażywania pigułek i zaburzeń hormonalnych, wytworzyła się olbrzymia torbiel na jajnikach.

Sytuacja była już zaniedbana, a poza tym nic nie można już wyczyścić. Wczoraj zrobili histeroskopię, to jest jak skrobanie tylko aparatem, który jest zadavat w macicy. Operacja odbywa się w znieczuleniu ogólnym. Wyciągnęli dużo więcej pozostałości i grudek, a ponadto polipy, które nie były związane z ciążą, zaczęły narastać w wyniku braku hormonów. Ogólnie rzecz biorąc, wydałem dużo pieniędzy, nerwy, zepsułem moje zdrowie, ale na razie czekam na przynajmniej kilka pozytywnych rezultatów w zakresie zdrowienia. Nie polecam tych tabletek, ponieważ nie wszystko jest tak łatwe, jak to się pisze i mówi, wszystko zależy od organizmu. Dowiedz się lepiej o innych sposobach, takich jak próżnia. A jeśli ktoś już zażywał tabletki, a krwawienie nie ustało po 10 dniach, pilnie skonsultuj się z kilkoma lekarzami i idź do szpitala, skrobiąc lub zbierając próżnię.

Ogólne wrażenie: bardzo duże ryzyko, sam zrujnowałem moje zdrowie

Neutralne recenzje

Korzyści: Aborcja bez operacji, bez wyłyżeczkowania

Wady: bolesny proces

Nie będę czytał moralności, ale zdarza się, że aborcja jest konieczna, nie ma sposobu, aby opuścić dziecko. Zrobiłem w centrum medycznym, za pomocą tabletów "Mifepriston". Ale to jest możliwe tylko do 6 tygodni, potem zwykłe łyżeczkowanie. Dała 6500 rubli, uczciwie zdała testy, lekarz rozmawiał, wyjaśnił, jak będzie przebiegała procedura. Wzięła pierwszą pigułkę w swoim biurze, a ona dała jej drugą. Następnego ranka wypiłam go, a potem zaczął się proces. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się, że skurcze będą tak bolesne jak skurcze. Aby ulżyć w bólu, lekarz zalecił równoległe wykonanie "No-silo". Nie jest zbyt otępiała. Zaczęło się krwawienie, pojawiły się skrzepy, ale nie zauważyłem niczego "podobnego", jak regularne miesiączki, tylko bardziej obfite wydzielanie. Krwawe dni 7, potem poszedłem do kontroli ultradźwiękowej, owoc wyszedł całkowicie. Cykl szybko się odbudował. Z jakiegoś powodu lekarz USG przeklinał przez długi czas, że nie mogę robić tabletek po cesarskim cięciu), ale ginekolog wie lepiej, jak sądzę. Mifepriston ma skutki uboczne, płód może nie w pełni wyjść i trzeba go usunąć chirurgicznie, ale sam go nie doświadczyłem. Jeśli odrzucimy morał, wówczas taka metoda jest lepsza i łagodniejsza niż aborcja.

Mam 20 lat i wiek ciążowy 3-4 tygodnie... pierwsza ciąża. Nie mogę zdecydować się na picie lub nie pić i zostawić dziecko. bardzo trudne! dodatkowo, chore jajniki i obawiam się, że w przyszłości nie będę w stanie zajść w ciążę lub pojawią się problemy w procesie

nie tak miło

nie rób tego w ogóle

Ponieważ w moim życiu zdarzyła się zła sytuacja, w której słuchałem moich rodziców, szkoda, że ​​tego nie zrobiłem. Kiedy uczyłem się w instytucie w czwartym roku, miałem młodego mężczyznę, którego kochałem i nadal kocham (byliśmy małżeństwem od 7 lat) i zaszłam w ciążę, ale moi rodzice nalegali na aborcję, a następnie odwołali się do aborcji medycznej. Nie mogę powiedzieć nic dobrego, ale to też nie jest złe (z wyjątkiem przerwy w ogóle). Pijesz pigułkę i po pewnym czasie zaczyna się krwawienie i wszystko idzie. Dobre samopoczucie nie jest najlepsze, ale wciąż. Myślę, że na wczesnych etapach najbezpieczniejszy sposób. Później pobraliśmy się i urodziło dziecko, które ma 6 lat, i nadal żałujemy.

Ogólne wrażenie: nie tak miłe i przyjemne.

Cześć Mam przerwaną aborcję w 6 tygodniu. pili u lekarzy 3 tabletki mifepristone rano. przez słabość wieczorną. ból brzucha. a potem wymioty zaczęły się 15 razy. nie mogłem nic jeść ani pić. Wymioty do następnego wieczora. ustawić cerubal, trochę prokapali. w nocy nie mogła się położyć. ani siedzieć. ani spać. łatwo rano. wypił następujące tabletki mirolut. w godzinę później zaczęła krwawić obficie w zakrzepie i zachorowała w podbrzuszu. wyszło ciążowe jajo. zarówno mocno cierpieli. czytaj recenzje. trochę łatwiejsze do przeprowadzenia, kiedy wiesz, jak ciało może zareagować. Ginekolog nie powiedział wiele o efektach ubocznych.

Miałem okres 5 tygodni, owoce nie rosły, wyznaczyły inną uzdę, taką samą. Musiałem zażywać 3 tabletki mifepristonu (bez zmian), po 36 godzinach 2 tabletki spokoju, po 3 godzinach kolejne 2 tabletki spokoju (przepisane i przepisane przez lekarza), niespokojny krwotok, małe obciążenie w podbrzuszu Po dwóch dniach uzdy pokazały, że wszystko było czyste To nieprzyjemne nie tyle fizycznie, ale moralnie, ale co zrobić, taka sytuacja.

Aborcja bez operacji

Niezbyt wysoka jakość

Lek ten został mi zaoferowany przez samą ginekologię, ponieważ odmówiłam operacji. Szczerze mówiąc, myślałem, że umrę z bólu, ale prawdopodobnie wszystkie leki mają taki efekt. Wszystko poszło dobrze. Po aborcji 2 miesiące poszły gładko, ale w trzecim miesiącu pojawił się problem, każdego dnia zacząłem krwawić, cóż, pobiegłem do lekarza z celem, a ona powiedziała: "To normalne, ciało nie wyzdrowiało", zamówiła kilka tabletek z Zastrzyki i wysłane do domu na leczenie. Mówiąc krótko, nędzny hapnula z tymi wszystkimi rzeczami bardzo dużo (plus także harmoniczne cysty pojawiły się). Prawdopodobnie lepiej byłoby urodzić.

Ogólne wrażenie: "Aksamitna aborcja"

bezpieczniejsze niż operacja

Aborcja to minus

Mój przyjaciel użył tych pigułek wcześniej. Sam byłem obecny, kiedy zaczęła krwawić. Widok z pewnością nie jest przyjemny. W przybliżeniu wszystko jest jak podczas menstruacji, wychodzi więcej krwi i kawałków mięsa. I podczas przyjmowania tych tabletek nie powinieneś wychodzić z domu, ponieważ wszystko może zacząć się w każdej chwili. Potem moja dziewczyna zaszła w ciążę po 5 miesiącach i urodziła zdrową dziewczynę. Więc jaki rodzaj pigułki jest lepszy niż mini aborcja.

Ogólne wrażenie: neutralny

Pozytywne recenzje

Mam 2 dzieci i 3 nie możemy tego zrobić. Zdecydowałem się na Mifepriston. Wypiłem pierwszą pigułkę - nie było efektu. Po drugim krwawieniu zaczęły się skrzepy krwi. Lek pomógł mi.

Kiedy stosowałem lek Mifepristone, ciąża trwała 3 tygodnie. Oczywiście - wszystko to jest okropne, ale nie miałem innego wyjścia. Gdyby sytuacja była inna, nigdy bym tego nie zrobił. Ale niestety. Jako lek do aborcji medycznej - Mifepriston działa normalnie. Nie miałem żadnych skutków ubocznych. Wszystko poszło dobrze. Tylko pić pigułki w żadnym wypadku. Jest to bardzo niebezpieczne z powodu nieprzewidzianych skutków. Tylko w obecności lekarza i w szpitalu.

Korzyści: pomaga zakończyć ciążę

Wady: nudności. Bóle

Mifepristone nie jest tak łatwo znaleźć w aptekach, musiałem zamówić. Lek jest przepisywany na miód. aborcja na krótki okres, do około 6 tygodni. Nie jedz przed przyjęciem. Wypiłem 3 sztuki na raz. Niektóre zaczynają się od razu, ale ja ich nie miałem i trzeba było wziąć misoprostol. Skutki uboczne były - ból w dolnej części brzucha, trochę nudności i zawroty głowy. Cały okres przyjmowania leku, byłem pod nadzorem lekarza, w 6. dniu wypisu nie było już. Następnie wykonała badanie ultrasonograficzne, przeszła testy hormonalne, ciąża została całkowicie przerwana. nie było żadnych konsekwencji. Byłem zadowolony z odbioru, ale cena jest bardzo wysoka.

Wady: nie nadaje się dla wszystkich

Te pigułki zostały zrobione przez moją dziewczynę, aby rozwiązać problem niechcianej ciąży. Miała już dwie córki, a potem przez niedbalstwo poleciała ponownie. Nie mogła rodzić z powodu złego stanu zdrowia. Wracając do ekranu LCD, zdała testy, przeszła badanie ultrasonograficzne, a ginekolog wystawił Mifepriston. Wzięła pierwszą tabletkę w obecności lekarza, a resztę w domu. Z jej słów wiem, że wszystko poszło dobrze, bezboleśnie, nie było żadnych efektów ubocznych. Ogólnie rzecz biorąc, Mifepriston jest świetną alternatywą dla chirurgii, ale należy go wziąć po konsultacji z ginekologiem, aby nie skrzywdzić ukochanej osoby.

Gdy po raz pierwszy zobaczyłem Mifepristona w 2008 roku, bolało mnie strasznie w żołądku, myślałem, że umrę, krew wyleciała przez około 45 dni i kosztowała mnie 18 tysięcy.

w 2010 roku znów wypiłem, wszystko poszło jak zwykle. dni, jeśli tylko trochę chory żołądek. WSZYSTKO. I kosztowało to łącznie 5 tysięcy)))

po 36 godzinach, najważniejsze jest, aby wziąć 2 tabletki, które lekarz da z nim, a po 3 godzinach wypić te same tabletki, które lekarz dał i wszystko będzie dobrze z tobą.

Nie bój się, ale 100% gwarancji na następne nawożenie)))

A oto moja recenzja: w krótkim okresie ciąży (3 tygodnie) konieczne było wykonanie aborcji z powodu silnego promieniowania X. Lekarz zalecił "jako swoją córkę", aby przyjmował mifepriston. Na wizytę u lekarza podali pierwszą pigułkę, którą zabrali ze sobą, a drugą po 2 dniach. Po zażyciu drugiej pigułki leku, spodziewałem się dzikiego bólu, ciężkiego krwawienia itp., Ale na końcu tylko zakrzep krwi. Byłem w szoku - czy naprawdę potrzebuję operacji? W wyznaczonym czasie, przychodząc do USG nie stwierdzono ciąży. Piękne panie, oczywiście, chciałyby, żeby te nieprzyjemne chwile były jak najmniejsze. Będziemy szczęśliwi.

Przez 3-4 tygodnie ciąży wypiłem od razu trzy tabletki Mifepristonu. Lekko mdlący. Po 36 godzinach wypiłem dwie tabletki uspokajające (nizoprostol), naciągnąłem dolną część brzucha i wypłynęło krew Dwie godziny później wypiłem jeszcze dwie tabletki uspokajające, a potem wszystko się zaczęło: skrzepy, krew. Bardzo się martwiłem, że będzie to bardzo bolesne. Słyszałem, że ktoś ma bolesne miesiączki, to będzie bardzo bolesne prawie jak skurcze, ale nic podobnego do mnie i moich okresów nie było bolesne, nawet noshpu nie musiał pić. Po 14 dniach udał się do USG. Wszystko jest dobrze, jak gdyby nic się nie wydarzyło.

Zażyłem ten lek do aborcji.

Warto zauważyć, że okres dla tego rodzaju aborcji nie powinien przekraczać 42 dni (od pierwszego dnia ostatniej miesiączki). Ważne jest również, aby przeprowadzać zabieg tylko pod nadzorem lekarza, dopiero po badaniu USG, które potwierdziło brak ciąży pozamacicznej.

Zgodnie z zasadami, leki te nie powinny być sprzedawane w aptekach detalicznych i mogą je powołać wyłącznie specjaliści. Ale ponieważ w naszych czasach możesz dostać wszystko, apeluję do dziewcząt, aby działały właściwie! Wpływ leku na każdy organizm jest inny, ponieważ każdy jest indywidualny.

Mifepriston blokuje receptory hormonu ciąży, progesteronu. W wyniku działania endometrium przestaje wspierać wzrost zarodka.

Były okropne recenzje na forach o samym procesie aborcji medycznej, ale nie było wyboru (dla mnie). W rzeczywistości wszystko poszło całkiem nieźle.

Termin wynosił 3-4 tygodnie za pomocą ultradźwięków.

Na samym początku procesu otrzymałem w klinice 2 tabletki Mifepristone (1 wypił, 1 pod językiem). Lekarz ostrzegł, że w rzadkich przypadkach po zażyciu tego leku może wystąpić niewielkie plamienie, co nie stanowi problemu. Niektórzy mogą nawet dokonać pełnej aborcji.

Te dwa dni, po zażyciu Mifepristone, wyglądały tak, jakby nic się nie wydarzyło. Brak wrażeń. Nietypowy stan. Jeśli nie myślisz o moralnej stronie jego działania.

Mifepristone Recenzje

Formularz zwolnienia: tablety

Tatyana (opinia pozytywna)

Przerywa wczesną ciążę

Mifepristone nie jest tak łatwo znaleźć w aptekach, musiałem zamówić. Lek jest przepisywany na miód. aborcja na krótki okres, do około 6 tygodni. Nie jedz przed przyjęciem. Wypiłem 3 sztuki na raz. Niektóre zaczynają się od razu, ale ja ich nie miałem i trzeba było wziąć misoprostol. Skutki uboczne były - ból w dolnej części brzucha, trochę nudności i zawroty głowy. Cały okres przyjmowania leku, byłem pod nadzorem lekarza, w 6. dniu wypisu nie było już. Następnie wykonała badanie ultrasonograficzne, przeszła testy hormonalne, ciąża została całkowicie przerwana. nie było żadnych konsekwencji. Byłem zadowolony z odbioru, ale cena jest bardzo wysoka.

Irina (pozytywna recenzja)

O akcji usłyszanej od kuzyna jej męża

Mój mąż ma wielu krewnych. I jego kuzynka, a ona jest już kobietą po 40. Żonaty 3 razy. Małżeństwa nie sumowały się, według plotek, tylko z powodu braku dzieci. A lekarze zabronili jej rodzić dzieci, ponieważ miała bardzo ciężką postać epilepsji. Ale pomimo tego, że to niemożliwe, zaszła w ciążę 3 razy. I wszystkie 3 razy została przerwana przez ciążę w szpitalu z Mifepristone. Według jej opowiadań spowodował bardzo duże krwawienie wszystkie trzy razy i wszystko wyszło bardzo szybko i jakoś bezboleśnie. Obserwowany dzień, wykonano testy i wypuszczono. Ma 40 lat, a teraz znowu jest w ciąży, choć to niemożliwe. Naprawdę chciała, nawet gdy była gotowa złożyć ciążę w szpitalu i rodzić przez cesarskie cięcie, ale w przypadku 2 ultradźwięków płód wykazywał wiele wad. Że nawet jeśli dziecko poinformuje i porodzi, nie przeżyje bez matki. I tym razem dostała również ten narkotyk przed czyszczeniem. I tak, jak w przypadku chorób kobiecych, nigdy nie cierpiała, więc możemy stwierdzić, że lek jest dobrze tolerowany i nie powoduje chorób bocznych i innych rzeczy.

Prawda (recenzja negatywna)

Alternatywa dla chirurgii

29 lat, mieć dziecko. Pominę moralny, to się stało. Aby przerwać 4 nb w gabinecie lekarskim, wypiłem 1 tonę mifepristonu, pewnego dnia pociągnąłem za brzuch, jak podczas menstruacji, krew zaczęła płynąć, duży grudek został uwolniony, myślałem, że to "to", ale nie. Cały dzień przypomina zwykłe okresy z małymi skrzepami. Kolejny dzień powinien wypić 2 tony mizoprostolu. Czytałem - byłem gotowy wejść na mury, mój mąż odjechał, kupił największe uszczelki, jakie mogłem znaleźć, ale pokrzywę. Ogólnie. Potem nadszedł dzień i godzina, absolutorium poszło dobrze, wypił 2 tony (z przerwą 30 minut) Usiadłem, czekając. Poszedłem do toalety i natychmiast wyszło zapłodnione jajo, nie było pomyłki, było lekkie, gęste, jak worek. Czekam na morze krwi i straszliwy ból. Wszystko jak podczas miesiączki. Jeszcze łatwiejsze. Silniejsze niż selekcja nie poszło, umiarkowanie, tak jak oczekiwano. Nie chory, trochę popuchil. W tym samym dniu zgodziliśmy się spotkać z lekarzem. Poszłam, spojrzałam - wszystko się potoczyło, wszystko jest czyste. Będzie również kontrola ultradźwiękowa. Podczas wyznaczania regulon przywrócić tło.

Olga (pozytywna opinia)

Lepsza niż normalna aborcja

Te pigułki zostały zrobione przez moją dziewczynę, aby rozwiązać problem niechcianej ciąży. Miała już dwie córki, a potem przez niedbalstwo poleciała ponownie. Nie mogła rodzić z powodu złego stanu zdrowia. Wracając do ekranu LCD, zdała testy, przeszła badanie ultrasonograficzne, a ginekolog wystawił Mifepriston. Wzięła pierwszą tabletkę w obecności lekarza, a resztę w domu. Z jej słów wiem, że wszystko poszło dobrze, bezboleśnie, nie było żadnych efektów ubocznych. Ogólnie rzecz biorąc, Mifepriston jest świetną alternatywą dla chirurgii, ale należy go wziąć po konsultacji z ginekologiem, aby nie skrzywdzić ukochanej osoby.

Tanya (pozytywna opinia)

Alternatywa dla konwencjonalnej aborcji

Nie będę czytał moralności, ale zdarza się, że aborcja jest konieczna, nie ma sposobu, aby opuścić dziecko. Zrobiłem w centrum medycznym, za pomocą tabletów "Mifepriston". Ale to jest możliwe tylko do 6 tygodni, potem zwykłe łyżeczkowanie. Dała 6500 rubli, uczciwie zdała testy, lekarz rozmawiał, wyjaśnił, jak będzie przebiegała procedura. Wzięła pierwszą pigułkę w swoim biurze, a ona dała jej drugą. Następnego ranka wypiłam go, a potem zaczął się proces. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się, że skurcze będą tak bolesne jak skurcze. Aby ulżyć w bólu, lekarz zalecił równoległe wykonanie "No-silo". Nie jest zbyt otępiała. Zaczęło się krwawienie, pojawiły się skrzepy, ale nie zauważyłem niczego "podobnego", jak regularne miesiączki, tylko bardziej obfite wydzielanie. Krwawe dni 7, potem poszedłem do kontroli ultradźwiękowej, owoc wyszedł całkowicie. Cykl szybko się odbudował. Z jakiegoś powodu lekarz USG przeklinał przez długi czas, że nie mogę robić tabletek po cesarskim cięciu), ale ginekolog wie lepiej, jak sądzę. Mifepriston ma skutki uboczne, płód może nie w pełni wyjść i trzeba go usunąć chirurgicznie, ale sam go nie doświadczyłem. Jeśli odrzucimy morał, wówczas taka metoda jest lepsza i łagodniejsza niż aborcja.

Veronica (recenzja negatywna)

Strasznie smutna historia

Historia korzystania z tych tabletek, na szczęście, nie przydarzyła mi się. Ale mój najlepszy przyjaciel wcale nie miał szczęścia. Oczywiście, wszyscy wiemy, że musimy być chronieni, ale czasami wydaje się, że jest to dzień, w którym jest to możliwe bez tego, a następnie "lecisz" w każdym razie. Tak się stało z nią. Poszła do szpitala do ginekologa, aby zarejestrować się na aborcję, a ona z kolei zaoferowała opcję aborcji medycznej z pigułkami Mifepristone. Wygląda na to, że powinna przebiegać szybko i bezboleśnie, ale w rzeczywistości okazało się zupełnie odwrotnie. Nie tylko ta dziewczyna po prostu wiła się z bólu, więc nie wszystko było kompletnie, więc musiałem zrobić to później. Krótko mówiąc, kompletny koszmar.

Olya (pozytywna recenzja)

Nowa metoda aborcji

Dopiero niedawno urodziłem, a potem dowiaduję się, że znowu jestem w ciąży. Co robić, dziecko ma tylko cztery miesiące, lekarze zasugerowali, aby przerwać ciążę za pomocą leku, ponieważ po porodzie organizm jest jeszcze słaby i nie mogę wyjąć mojego drugiego dziecka. To było przerażające, ja cały waliłem, łzy płynęły mi z oczu. Ale dzięki personelowi medycznemu każdy był grzeczny i uprzejmy, uspokoił mnie. Lekarz wykonał USG, czas był krótki, dał mi tabletki, wypiłem je pod jej nadzorem, a następnego dnia wróciłem. Wszystko szło dobrze, bezboleśnie, tylko kiedy płód został oderwany, dolna część brzucha bolała. Potem ponownie USG i wszystko poszło. Życzę wszystkim pożądanej ciąży.

Larisa (recenzja negatywna)

To nie było tego warte

Dzięki niemu miałem medyczną aborcję w klinice. Nie polecam picia tabletek osobiście, jest to niebezpieczne, lek można stosować nawet przez 12 tygodni, sam kupiłem narkotyk, okazało się bardzo drogie. Aby przerwać ciążę, po wypiciu 600 mg, 3 tabletki po 200 mg. Przez około jeden dzień nic nie czułem, ale byłem w klinice. Ale potem wieczorem poczułem się bardzo źle. Ból był piekielny, tak jak nóż został odcięty od środka, skręcony, stał się bardzo mdły. Nastąpiły ciężkie wymioty, potem biegunka, a pokój kręcił się przed moimi oczami. Zostałem nagrodzony, jak mogłem, po około czterech godzinach. Z jakiegoś powodu nagle się zatrzymała i po godzinie lub dwóch zaczęła czuć się zupełnie normalnie, po 36 godzinach podała ci kolejną pigułkę, ale to jest Mizoprostol, więc zaabsorbowany materiał gaśnie. Moje wyładowania były bardzo obfite, było już trochę przerażające, ale okazało się po prostu bezbolesne. Natychmiast USG nie jest wykonywane, tylko dziesięć dni później. Potem lekarz powiedział mi, że wszystko jest w porządku. Tylko tutaj lek ma wiele efektów ubocznych. Pomimo faktu, że sama aborcja zakończyła się sukcesem, później doznałem poważnego zapalenia macicy, które musiałem leczyć przez długi czas. Przez pół roku generalnie nie było miesiączki, a kiedy zaczęli, były straszliwie bolesne, obfite i ciężkie wylewanie trwało przez długi czas. Cykl zawsze zbłądził, hormony zaczęły jeździć. Potem odkrył torbiel jajnika. A teraz, mimo że oficjalnie nie piszą nigdzie, że jest to konsekwencja aborcji medycznej, w rzeczywistości tak jest - mój nowy ginekolog okazał się rozsądny, wyjaśnił, że lek był popularny, ale daleki od bezpieczeństwa, więc nie dałbym mu żadnego plusu.

Tatyana (recenzja negatywna)

Mifepristone - nie marnuj czasu

22 lutego, po pijanych pigułkach, zaczęło się krwawienie i było tak poważne, że biała podłoga okazała się być we krwi, jakby ktoś został zabity. Brzuch bolał tak bardzo, jak nigdy w moim życiu. W nocy czuję się lepiej, zasypiam. Następnego dnia poszedł do pracy, wszystko jest dobrze. Po pięciu dniach olej był lekko pokryty, a następnie krwawienie było tak poważne, że jedna noc wystarczała na 30 minut, i tak dalej, aż do 10 marca. 10 marca krwawienie ustało? zaczął rozmazać. Poszedłem do Uzi i voila. Owoc nie wyszedł i po prostu umarł. Pilna hospitalizacja - czyszczenie i wszystko dobrze! Znieczulenie, znowu najsilniejsze bóle. Więc myślę, że nie mam już 20 lat, a nawet 30. A wkrótce 40. I jestem głupcem, który o tym zdecydował. Konieczna była aborcja od razu i nie cierpieć przez całe 3 tygodnie.

Recenzje tabletów aborcyjnych

Coraz częściej mamy do czynienia z aborcją reklamową "aksamitną". Jest to względnie bezpieczny sposób na zakończenie ciąży. Bez operacji, bez użycia znieczulenia, wymaga jedynie podawania pewnych leków (stąd leki lub tabletki).

Treść artykułu:

Tabletki aborcyjne

Zastosuj tę metodę we wczesnych stadiach ciąży, do 49 dni opóźnienia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Do tej pory użyj następujących leków:

  • Mifegin (wyprodukowany we Francji);
  • Mifepristone (wykonane w Rosji);
  • Pencrofton (wyprodukowano w Rosji);
  • Mytholian (wyprodukowany w Chinach).

Mechanizm działania wszystkich leków jest taki sam. Receptor hormonu progesteronu jest zablokowany, co ma na celu wspomaganie procesu ciąży w organizmie, w wyniku czego błony bakteryjne odrywają się od ściany macicy i wydalają komórkę jajową.

Wszystkich tych leków nie można kupić w aptekach bez recepty!

Etapy

Zanim przejdziesz procedurę, upewnij się, że lekarz ma wszystkie niezbędne dokumenty i pozwolenia.

  1. Na początek ginekolog upewni się, że naprawdę jesteś w ciąży. Aby to zrobić, należy zdać standardowy test ciążowy, a następnie USG (czujnik domaciczny), a ponadto lekarz powinien wykluczyć ciążę pozamaciczną;
  2. Pacjent czyta arkusz informacyjny i podpisuje odpowiednie dokumenty;
  3. Jeśli nie ma przeciwwskazań, pod nadzorem lekarza pacjent przyjmuje lek. I jest kilka godzin pod nadzorem lekarza leżącego na kanapie;
  4. Po 2-3 godzinach może opuścić klinikę. W tym czasie około 50% kobiet rozpoczyna skurcze macicy i krwawienie;
  5. Po 3 dniach pacjent przychodzi do lekarza na badanie ultrasonograficzne. Konieczne jest upewnienie się, że w macicy nie ma płodowego jajeczka.

Wiele kobiet zastanawia się, jak bolesna jest procedura.

Ból jest zwykle nieco silniejszy niż podczas normalnej menstruacji. Poczujesz pulsację kołnierza macicy. W porozumieniu z lekarzem można zażyć znieczulenie.

Zalecenia po aborcji farmakologicznej

  • Po aborcji medycznej należy powstrzymać się od seksu przez 2-3 tygodnie: może to spowodować krwawienie i pojawienie się procesów zapalnych. Ponadto jednym z powikłań może być zmiana owulacji, a kobieta może zajść w ciążę 11-12 dnia po zabiegu;
  • Miesiączka zwykle rozpoczyna się w ciągu 1-2 miesięcy, ale może nastąpić załamanie cyklu miesiączkowego.
  • Ciążę można zaplanować na 3 miesiące, jeśli wszystko przebiegnie dobrze. Przed planowaniem należy udać się do lekarza.

Wideo: zalecenia po pigułkach aborcyjnych

Przeciwwskazania i możliwe konsekwencje

Tabletki są silnymi lekami, które mają wiele przeciwwskazań:

  • wiek powyżej 35 lat i poniżej 18 lat;
  • stosowano hormonalne środki antykoncepcyjne (doustne środki antykoncepcyjne) lub urządzenie wewnątrzmaciczne stosowano w odstępie trzech miesięcy przed zapłodnieniem;
  • podejrzewana ciąża pozamaciczna;
  • ciąża poprzedzona była nieregularnym cyklem miesiączkowym;
  • choroby żeńskich narządów płciowych (włókniaki, endometrioza);
  • patologie krwotoczne (niedokrwistość, hemofilia);
  • alergie, epilepsja lub niewydolność kory nadnerczy
  • długotrwałe stosowanie kortyzonów lub podobnych leków;
  • niedawne stosowanie steroidów lub leków przeciwzapalnych;
  • niewydolność nerek lub wątroby;
  • choroby zapalne przewodu żołądkowo-jelitowego (zapalenie okrężnicy, zapalenie żołądka);
  • astma oskrzelowa i inne choroby płuc;
  • patologie serca i naczyń krwionośnych, a także obecność ryzyka sercowo-naczyniowego (wysokie ciśnienie krwi, otyłość, palenie tytoniu, cukrzyca);
  • reakcja alergiczna lub nadwrażliwość na mifepriston.

Dość często, po aborcji medycznej, zaburzenia hormonalne zaczynają wywoływać różne choroby ginekologiczne (zapalenie, endometrioza, erozja szyjna, mięśniak). Wszystko to może prowadzić do bezpłodności.

Bezpieczeństwo aksamitnej aborcji - mit czy rzeczywistość?

Jak widać, na pierwszy rzut oka jest to dość prosta operacja i, co najważniejsze, jest w dużej mierze bezpieczna w porównaniu do interwencji chirurgicznej. Jednak w rzeczywistości nie wszystko jest tak proste, jak się wydaje.

Czy to "bezpieczeństwo" jest bezpieczne?

  • Jeśli aksamitna aborcja nie nastąpiła do końca. Poważnym niebezpieczeństwem dla dziewczynki jest niekompletne zakończenie ciąży, które objawia się w postaci ostrego bólu brzucha, obfitego krwawienia. W przypadku tych objawów wymagana jest natychmiastowa hospitalizacja i usunięcie resztkowych komórek płciowych. Zwykle wykonuje się to chirurgicznie za pomocą ostrego noża do cięcia laserem. Ta operacja grozi uszkodzeniem ścian macicy, sąsiednich narządów, krwotokiem, a także innymi konsekwencjami aborcji chirurgicznej.
  • Jeśli zabieg zostanie wykonany w niewłaściwym czasie (po 7 tygodniach ciąży), możliwy jest nawet wynik śmiertelny. Chociaż istnieją dziesiątki udowodnionych przypadków śmierci od mifepristonu tylko w Unii Europejskiej, w rzeczywistości, eksperci zgadzają się, jest ich o wiele więcej, a tysiące otrzymały nieodwracalne szkody dla zdrowia. Dr. Randy O'Bannon, szef badań w Narodowym Komitecie Obrony Życia (USA), uważa, że ​​bardzo trudno jest uzyskać informacje na temat śmierci pacjenta w wyniku zażywania leków. Informacje te przekazywane są producentowi i natychmiast stają się niedostępne dla ludzi.

Nie wolno nam zapominać, że aborcja, czy to farmakologiczna, czy chirurgiczna, to morderstwo nienarodzonego dziecka.

Jeśli znajdziesz się w trudnej sytuacji życiowej i chcesz dokonać aborcji, zadzwoń 8-800-200-05-07 (gorąca linia, połączenie z dowolnego regionu jest bezpłatne).

Recenzje:

Svetlana:

Odwołany do kliniki przedporodowej za opłatą. Najpierw przeprowadzono badanie ultrasonograficzne, ustalono ciążę, a następnie pobrano wymaz na infekcje, przekonano się, że nie ma infekcji, dali zielone światło. Miałem okres 3-4 tygodni. Wypił trzy tabletki mefepristonu. Można je żuć, a nie gorzko. Najpierw trochę nudności, ale mdłości minęły po tym, jak wypiła kefir. Zanim pozwolili mi wrócić do domu, wyjaśnili mi wszystko, a także dali mi instrukcje i 4 tabletki Mirolut. Powiedzieli po 48 godzinach, aby pić dwa, jeśli dwa kolejne nie działały po dwóch godzinach. W środę, 12-00, wypiłem dwie tabletki. nic się nie stało - wypił jeszcze jeden. Potem krew zaczęła płynąć, obficie ze skrzepami, żołądek bolał jak podczas menstruacji. Przez dwa dni krew była obfita, a potem tylko rozmazana. Siódmego dnia lekarz powiedział, że powinien zacząć przyjmować Regulona, ​​aby przywrócić cykl menstruacyjny. W dniu wzięcia pierwszej pigułki kicz zatrzymał się. Dziesiątego dnia zrobiłem USG. Wszystko jest normalne.

Varya:

Z jakiegoś powodu nie mogłem rodzić, więc miałem aborcję medyczną. Miałem wszystko bez komplikacji, ale z takimi bólami, że moja matka nie smuciła. Właśnie wypiłem 3 pigułki no-shpa, więc przynajmniej trochę łatwiej... psychologicznie było to bardzo trudne. Teraz się uspokoiła, a lekarz powiedział, że wszystko poszło dobrze.

Elena:

Lekarz zalecił mi aborcję medyczną, zbadano, wypił tabletki z mifepristonu, a następnie siedział przez 2 godziny pod nadzorem lekarza. Przyszedł 2 dni, dał mi jeszcze dwie pigułki pod językiem. Godzinę później, krew zaczęła płynąć, rozładować, okropny ból brzucha, więc wspiąłem się na ścianę. Powstały koty. Tak więc mój okres upłynął 19 dni. Przyszedłem do lekarza, zrobili mi USG, znaleźli resztki jajeczkowania. W końcu wciąż robiłem próżnię.

Daria:

Dzień dobry wszystkim! Mam 27 lat, mam syna, ma 6 lat. W wieku 22 lat urodziłam syna, gdy miał 2 lata, znowu zaszłam w ciążę, ale nie chciałam zachować ciąży, ponieważ maluch był bardzo niespokojny i byłam po prostu torturowana. Zrobiony miód. Aborcja! Wszystko poszło bez problemów! Po 2 latach zaszłam w ciążę i znowu. Znowu wszystko poszło dobrze. Cóż, minął ten czas i znowu zaczęły się pigułki. I zaczyna się koszmar! Wypiłem pigułki przepisane przez lekarza, w domu było bardzo źle; Uszczelki nie pomogły! Ogólnie rzecz biorąc, horror. Krótko mówiąc, dziewczyny wysłały mnie do próżni.. Dwa poprzednie miód. aborcja Nie było bolesne wszystko wyszło bez problemów! Ale 3 oczywiście byłem przerażony! Szczerze mówiąc, żałuję... Teraz biorę antybiotyki...

Natalia:

Podobno każdy na swój własny sposób. Moja dziewczyna to zrobiła. Powiedziała, jakby miesiączka zniknęła, bez bólu, bez komplikacji, tylko mdłości...

Jeśli potrzebujesz porady lub wsparcia, przejdź do strony (http://www.colady.ru/pomoshh-v-slozhnyx-situaciyax-kak-otgovorit-ot-aborta.html) i znajdź infolinię lub adres najbliższego centrum wsparcie dla macierzyństwa.

Chcemy, abyś nie stawił czoła takiemu wyborowi. Ale jeśli nagle spotkasz się z tą procedurą i chcesz podzielić się swoimi doświadczeniami, z przyjemnością wysłuchamy twoich komentarzy.

Administracja strony przeciw aborcji i nie promuje ich. Artykuł podano wyłącznie w celach informacyjnych.

Opublikowano w dniu 8 sierpnia 2012 r. W tytule: Ciąża;

Dziewczyny, dziewczyny, kobiety.... tak się stało w mojej sytuacji, że zrobiłem 3 aborcje... i wszystkie na różne sposoby: próżniowo, chirurgicznie i tabletkowo. Nikomu nie radzę tabletować ((((to okropne!.... jak fizyczni lekarze i psychicznie... okropne bóle i przez 3 dni idziecie na zielono.. wiedząc, że dziecko umiera w was... po takiej aborcji, mija drugie MIESIĄC. powiedziała, że ​​to normalne, nie radzę nikomu... lepiej iść i zadrapać się... ale najlepiej nie popełniać takich błędów...

W życiu są różne sytuacje. Każda kobieta sama decyduje o tym, co zrobić z ciążą.
Jeśli opóźnienie wynosi 3-4-5 dni, nie spodziewaj się cudu. Wykonaj test i jeśli 2 paski zostaną potwierdzone, natychmiast skontaktuj się z lekarzem! MA może być przeprowadzane do 6-7 tygodni od początku ostatniej miesiączki. Ale lepiej jest robić to przez okres 2-3 tygodni ciąży. Następnie przechodzi bez żadnych szczególnych komplikacji i nie wymaga próżni. Pamiętaj, im dłuższy okres, tym bardziej prawdopodobne jest krwawienie, aw rezultacie interwencja próżniowa!

czytając komentarze, widzę, że każdy ma wszystko inaczej...
zrobił miód aborcja, po pierwszym etapie, silne skurcze brzucha, dolnej części pleców, nie mogła usiąść, musiała podjąć pozę. idąc do recepcji i po przejściu pierwszego etapu łzy szły cały czas, nie mogły się uspokoić, ciężkie krwawienie z dużymi grudkami miesiąca przez 10 dni...
I kolejne pytanie... dziewczyny, która z was wzięła hormony przed aborcją? Jakie są konsekwencje? na samym początku zobaczyłem, że dla tej metody przerwania było przeciwwskazaniem. Brałem tabletki w czasie ciąży. ostrzegła lekarza, ale nawet nie zwróciła na to uwagi.

Dziewczęta, drodzy, nie musicie się bać, robiłem 2abortesy, skrobanie i medykamenty, co za ulga, mam już jedno dziecko i długo oczekiwany ukochany urodził się do woli, ale jeśli nie potrzebujecie dzieci, nie rodzicie, jeśli nie macie siły ani moralnego ani fizycznego wzrostu dzieci. Zastanów się, co możesz dać swojemu dziecku: ubóstwu czy bezpieczeństwu? miłość czy obojętność? ojciec alkoholik? wysłać do babci? i będzie mu dobrze, jeśli nie będzie czekał i nie chciał? Myślę, że lepiej jest dokonać aborcji. we wczesnym okresie, gdy jego serce wciąż nie bije, a kiedy nie jest jeszcze człowiekiem, a tylko skrzepem komórek, nie szkodzi mu. bardziej bolesne będzie zrozumienie, że nikt go nie potrzebuje

Jaką dawkę wypiłeś Mifepristone, wypiłem 1 kartę. 10 mg, ale menstruacja nie rozpoczęła się już 5 dni. po wypiciu przeszła tabletka. Co dalej. Powiedz mi...

Na początku 2013 r. Dokonałem aborcji medycznej z Mifepristone. Czy w klinice "Relief". Koszt: 21 000 tenge. W poniedziałek, po badaniu ultrasonograficznym, potwierdzającym obecność cewki wewnątrzmacicznej i krótkim okresie (4 tygodnie), wziąłem jedną tabletkę Mifepristonu. Potem upłynęły dwie godziny - w przypadku stwierdzenia negatywnych reakcji z mojego ciała na składniki, które go tworzą. Wszystko jest w porządku - nie było żadnych reakcji (chociaż bardzo się bałem, czytając przeróżne historie o niekontrolowanych wymiotach, bólu głowy itp.). Po dwóch godzinach wróciłem do domu, w taksówce poczułem jakiś ból w podbrzuszu, raczej ostry. Ale wszystko minęło szybko. Potem, przez resztę dnia, okresowo pojawiały się bolesne odczucia, ale nic nadprzyrodzonego. To było nawet bardzo dziwne, że praktycznie nie było reakcji - ani absolutorium, ani konkretny ból... wydawało się, że nic nie wyjdzie. Następnego ranka - dokładnie 24 godziny po pierwszej pigułce - wypiłem 3 tabletki Misoprostolu lub coś takiego... Nie pamiętam dokładnie nazwy. Dokładnie 30 minut później zaczęły się mikropale - absolutnie nic strasznego, tak jak bardzo bolesne okresy. Od tego momentu ekskrecje trwały dokładnie przez tydzień. Co mogę powiedzieć o ich intensywności, pierwszego dnia oczywiście były najsilniejsze - ale nie wymagały wymiany uszczelki więcej niż raz na trzy do czterech godzin... A w pozostałe dni intensywność była raczej niska niż średnia. Musiałem przyjść do USG w 10 dni. Poszedłem, lekarz powiedział, że nie ma skrzepów i innych komplikacji, wszystko jest w porządku. Zabronione jest uprawianie seksu w ciągu miesiąca. To oczywiście nie jest łatwe - ale z szacunku dla twojego zdrowia i jeszcze małego, ale nienarodzonego życia, możesz poczekać. A następnie lekarz ultrasonograficzny powiedział, że uczniowie przychodzą po aborcji w ultrasonografii kontrolnej i mają całe łono pełne krwi, ponieważ mimo wszystko są tacy sami jak ci, którzy pochowali dziecko, ale w ogóle nie myślą o swoim zdrowiu... Więc jeśli masz obawy dotyczące tej metody, mogę powiedzieć ci dokładnie, co stało się w moim przypadku tak prosto, jak to tylko możliwe, nie bolesne i nie przerażające. Również ze strony psychologicznej jest postrzegany jako proces naturalny.
A także: przy okazji, zaszłam w ciążę za pomocą spirali. Stawiam to pod koniec lutego tego roku, a dokładnie 2 miesiące później wypadło - nagle okazało się, że to się nazywa "przy wyjściu"... I oczywiście stałem się czujny, a kiedy było 3 dni, już wiedziałem dokładnie, co to było... Więc moja rada dla ciebie brzmi: zanim umieścisz spiralę, zastanów się, czy to jest tego warte? Przecież okazuje się, że ona nie może odgrywać żadnej roli... Więc najprawdopodobniej nie będziesz w stanie opuścić dziecka - w końcu w czasie, gdy embrion został utrwalony w macicy, już go nie było, jednak sądząc po USG, nie można było opuścić tego dziecka było poważne zagrożenie.

Popełniłem błąd - zrobiłem to nie na początku 2013 r., Ale na początku maja 2013 r

Czy MA. w lutym 2013 r. Tak się złożyło, że mam już syna w wieku 6 miesięcy i wtedy nie byliśmy jeszcze gotowi na drugie dziecko. Wszystko poszło dobrze na szczęście, nie rozumiałem, co się stało, czułem się tak, jakby miesiączka zniknęła. Teraz znowu podejrzenia ciąży, od tygodnia idę do lekarza na pigułki

miał medyczną aborcję... wczoraj. Dzisiaj USG pokazało, że jajo nie powiodło się.
Dali jeszcze dwa, które wczoraj widzieli, i pili. Powiedziałem, że idź dalej, skaczę i kucam, a generał sprzątał. może to nie zadziałało, ponieważ poruszało się trochę?
jeśli to się nie powiedzie, czy zostaną usunięte? co to wszystko zagraża? Nigdy więcej nie będę miał dzieci? ((Niewydolność hormonalna jest skończona? (Kilogram tłuszczu w ten sposób o 25...? (((Co możesz zrobić? Pomóż mi (ryczę cały dzień

Dzisiaj przeszła medyczną aborcję.
praktycznie nie boli, oczywiście jest dużo krwi, ale lekarz mówi, że to normalne. Wydawało mi się, że wszystko to wypadło, ponieważ był dziwny duży biały skrzep (nie był)
bardzo szczęśliwy!
gdziekolwiek piszą o jakimś doświadczeniu emocjonalnym, cierpieniu, depresji itp. - nie wierzcie w to. jest to bardzo podobne do programu prania mózgów do wzrostu populacji.
doświadczenia były raczej "co, jeśli to nie działa"

Nie chciałem dziecka i nie chcę tego. zaszła w ciążę z prezerwatywą (nawet obrażającą!)

jeśli masz najmniejsze wątpliwości co do aborcji, radzę ci to zrobić!

zrobiłem w klinice na południe-zap (matka kliniki i dziecko na Oparin). drogie, ale wysokiej jakości.

Dziewczyny, chcę wam opowiedzieć... Spotkałem się z MCH 6 miesiącem. I zaszła w ciążę, powiedziała mu iw odpowiedzi usłyszała: "Nie mam ci nic do powiedzenia". Potem zaczął się przed mną ukrywać, nie brać telefonu, wyrzucił SMS-a "oddzwonię" i zniknął. Kiedy zapytałem, dlaczego nie zadzwoniłem, usłyszałem: "Cóż, przepraszam, Wasza Wysokość, której nie oddzwoniłeś". Po rozmowie z rodzicami, pod ich naciskiem, postanowił porozmawiać. "Nie widzę powodu, aby założyć rodzinę, jest to nieadekwatne, dziecko nie jest powodem, ale tylko jednym z argumentów, najpierw znajdź mi podejście, a potem jąkaj się na ślubie. I ogólnie, zajmij się ciążą "I ZDECYDOWAŁEM... Cóż, jak to urodzić. Wypiłem mefipriston 3 zakładki i 2 dni nic... Zostałem pominięty, co nie działało na mnie... Wypiłem pierwsze 2 pokoje, a po 2 godzinach spadły ze mnie klapy endometrium i taka mała żółta kula cm1,5 z pasmami. Kapsułka żelowa.. Po 3 godzinach wypiła kolejne 2 zakładki spokoju. Po prostu poszedł Mes, ale kolor jakiś szkarłat, jasny... Nie było źle, żołądek jest lekko uchwycony i był obolały jak w zwykłym Mes. W dniu 5 po mephiriston Janine zaczęła pić, w dniu 6 wykonała USG. Wszystko jest dobrze. DZIEWCZYNY, najstraszniejsze jest znieść to moralnie.. Naprawdę chciałem rodzić, a ja go kocham, błagałem na kolanach przed nim... A teraz myślę, że mogę zrobić wszystko dla lepszego.. Dlaczego taka osoba jest w pobliżu.. Skrada... Więc jeśli znajdziesz się w takich sytuacja, zważ wszystko i nie bój się. Zrobiłem wszystko, co mogłem... Boże wybacz mi za to, co zrobiłem... Jeśli masz pytania, pytaj, odpowiem... Tabletki były tylko rosyjskimi Nizhfarm, sprawdziłem datę wygaśnięcia z lekarzem

Mephipristone wziął 3 tabletki u lekarza w dniu 19.07.2013 o 17:00, czas pokoju 07/21/13 o 17:00 2 zakładki i po 3 godzinach o 20:00 2 kolejne zakładki. Janine I piję od 07.23.13, USG zrobiło 07.24.13

WYKONANE WIĘCEJ! POJEMNOŚCI ZOSTAŁY WYGODNE Z WIĘCEJ NIŻ INNYM OPROGRAMOWANIEM! I NAWET OCZY OTWIERAJĄ, ANESTEZJA NIE POMAGA, NARKOTYKI Z DIARRHEA I TOMASHNESS TAKŻE, BYŁY POŁOWIONĄ ORGANAMI NARZĄDÓW, ZOSTAŁY USUNĄĆ WSZYSTKO!

Witam, 27 sierpnia (wtorek) przyszedł do badania na LCD, potwierdził ciążę w 4 tygodnie, dla mnie od razu było jasne, że nie uratuję, mam cudowną, mile widzianą sonulkę 4 lata i tak się złożyło, że wychowuję jedną. medyczna aborcja, na którą się zgodziłem. Tego samego dnia, w jej obecności, wypiłem pierwszą dawkę dwóch tabletek, po 2 godzinach pozwolono mi wrócić do domu Po 29.08 (czwartek) przyszedłem, znowu w jej obecności wypiłem 2 tabletki misoprostolu... i wtedy się zaczęło.
Niższy brzuch zaczął się ciągnąć, lędźwie zdrętwiały, miałem zawroty głowy, zawroty głowy, ale nie wymiotowałem, nie mogłem znaleźć wygodnej, bezbolesnej postawy, a potem nagle pojawiło się pragnienie pójścia do toalety, natychmiast rzuciłem się, już siedzę, zdałem sobie sprawę, że krew wypłynęła ze mnie i jak gdyby coś dostało się do toalety, próbowałem przyjrzeć się temu, co to było, ale nic nie widziałem, po 2 godzinach dali mi jeszcze dwie pozostałe karty. bóle brzucha stały się bardziej umiarkowane. jakiś czas po inspekcji pozwolili mi wrócić do domu, w taksówce byłem w okropnym nastroju, nie chciałem nikogo widzieć... dziś jest dzień 3 sierpnia 31 (sobota), ponieważ nie mam żadnych grudek, będę miał wystarczającą ilość uszczelek na około 4-5 godzin w pracy, ale żołądek nadal ciągnie w dół, nie bolesny jak zwykle podczas menstruacji. Oczywiście, było dla mnie ciężko moralnie, siedzieć i czekać, gdy wszystko umiera w tobie i wychodzi, jest nie do zniesienia, płacze! Jestem bardzo zaniepokojony tym, że coś wciąż we mnie tkwi i muszę wyczyścić za pomocą kejtu, to nie daje mi spokoju, chociaż normalnie nie ma temperatury. Na USG mam tylko 12,09, nie mogę się doczekać, kiedy długo oczekiwany zostanie mi powiedziany: "wszystko w porządku!"

Witam, zrobiłem to na początku sierpnia, wziąłem wszystkie preparaty zgodnie ze schematem podanym przez lekarza, na początku nie było żadnego rozładowania, zacząłem wątpić, czy wszystko było w porządku ze mną, po zażyciu ostatnich pigułek, ból w podbrzuszu zaczął się, jak praca, to trwało 3 godziny, pojawił się biało-żółty skrzep, ból zniknął, miesiączka trwała 5-6 dni, przechodziła do USG przez 10 dni, powiedzieli, że wszystko jest dobrze, nie ma ciąży. Teraz zaczyna się jej okres i już za 13 dni. Czy to powinno być tak, czy coś nie tak ze mną?

Drogie dziewczęta, kobiety, zanim wybierzesz metodę aborcji, jeśli to konieczne, zastanów się dobrze. Zaproponowano mi przerwę lekarską i zgodziłem się, zabrałem wszystko tak, jak powinno być, pod nadzorem szefa ambulatorium ginekologii, po zażyciu ostatniej pigułki, jak powinno, ból zaczął się, ale kilka grudek wyszło i to wszystko. były słabe zrzuty kawy, ale bardzo skąpe i zatrucie przez cały czas byłem chory, byłem chory Po dwóch tygodniach przyjechałem, jak się spodziewano, zostałem zbadany i natychmiast wysłany na USG, okazało się, że jaja owodniowe nadal rosną i osiągają 6, 5 tygodni, a zarodki zamarzły i nie były wizualizowane, w wyniku: Mam podwójny stres, interwencja chirurgiczna, stan zapalny jest zalecany. Zawieś i zważ wszystkie zalety i wady. I, Boże, ocal nasze dusze i ocal nas od tego grzechu.

Dziewczynki, zanim podejdziesz do tego kroku, pomyśl 1000 razy. W wieku 19 lat urodziłem bliźnięta, karmiąc piersią moje dzieci do 8 miesięcy, aby dowiedzieć się, że jestem w ciąży. Jakie są tutaj dzieci, instytut, a więc jest ich garstka. Chociaż szczerze powiem, że nie chciałem tego, przekonał mój mąż, to było bardzo przekonujące. Starsze i mądrzejsze... w znieczuleniu ogólnym po 6 tygodniach na skrobanie. Śnię, że wpadam w fajkę i znajduję się w jasnym pokoju, ale jestem chłopcem. Ludzie, którzy są blisko, wszyscy chcą mojej śmierci... Nie rozumiem CO? Co im zrobiłem?! Odrywają mi ręce, nogi, coś mówią, omawiają domowe obowiązki, ile krwi pozostało... TAK DUŻO! Bardzo mnie boli, ale nie mogę krzyczeć! Wtedy staje się bardzo łatwe i widzę siebie z boku, mogę przejść przez ściany, zawiesić się na suficie, jakie piękne niebo... I gwiazdy... I wszystko jest czarne, bardzo czarne, jestem w próżni. Wiszę między niebem a ziemią, nie wiem, gdzie jestem. I nie obchodzi mnie to. Nie potrzebuję tych ludzi, tego świata. Światło Przed światłością idź do światła. Teraz dowiaduję się, co jest na końcu tunelu, moja babcia, która zmarła 15 lat temu, zatrzymuje mnie. Raczej rozumiem, że to ona, ona jest jak chmura, jak para... Mówi, że jeśli przejdę przez te drzwi, nie wrócę... Powiedziała mi, co mnie czeka i nie będę się martwić drugą aborcją... Upadam. to jest bolesne i trudne do oddychania, tak jakby piec był umieszczony na górze, A GŁOS ODDECHU. Zbieram wszystkie siły i nie mogę... Dźwięk, jakby balon był nadmuchiwany, staje się łatwiejszy, wdycham powietrze i otwieram oczy, a kobieta siedzi na mnie, zawodząc. Obudziwszy się na oddziale z zakraplaczem, rozumiem, że tylko majaczenie w znieczuleniu nie będzie śnić. Odchodzę bardzo ciężko. Rozładowywany tylko następnego dnia. Na korytarzu usłyszałem, jak doktor rozmawia z pielęgniarką, zanim się obejrzy. Ta dziewczyna, której serce się zatrzymało... Zatrzymała się! BRED... Wszystko stało się prawdą, gdy mąż rozwiódł się, pozostawiając aborcję (bez snów), chociaż myślałem, że zrobię wszystko, co byłoby czymś więcej, a on przebił gumę kozą. Długo rozumiany, od dawna rozwiedziony, ale... Żałuję do tej pory, mimo że był głupcem, ale musiałem rodzić... Zostawił dwóch chłopców. Żonaty, urodziła inną. Włożyła spiro-ektopowy, odciął rurkę i jajo podczas operacji pękła, druga rurka z dwoma spoidłami i jajnik ukorzenił się w macicy i nie jest we właściwym miejscu. Powiedzieli, żeby wysadzić jajnik i wysadzić jajnik na miejsce... Ogólnie, nie oczekujcie dzieci. Pamiętam dwie aborcje - wstydzę się, nie, potem myślałem o czymś innym, chociaż moje serce było zaczerwienione krwią, ale wszyscy popełniamy błędy. Powiedz, głupi? Nie, szczęśliwy! Cudowny mąż, dzieci. Tak, poród jest trudny - wiem wszystko, bliźnięta urodziły się same. Jedna głowa, druga odwrócona i musiała się oskarżać, a trzecia prokosarili - krupnenky. I po tym wszystkim, tak, chcę więcej! A jeśli córka? Prowadzę do wszystkiego, nie powiem, że bezpośrednio wierzę w Boga, ale poszedłem do kościoła... Chłopaki, mam 5 miesięcy i mam bliźnięta! i bez operacji... I zrozumiałem też jedno - Bóg daje dziecko, Bóg daje dziecko (tak naprawdę nie wiem). Pomyśl, zanim zrobisz krok, który na pewno będziesz żałować, kwestią czasu. Życzę Wam wszystkiego najlepszego! Wielka mama. Elena 34g

Dzień dobry moja historia jest... poślubiona po raz trzeci... syn z pierwszego małżeństwa, syn z drugiego małżeństwa, mąż zmarł po 4 latach 3 razy żonaty.... zaszła w ciążę (jak się okazało na tydzień przed ślubem), kiedy dowiedziała się, że były mieszane uczucia i chciała mieć dziecko i bała się po raz trzeci mąż... i nagle rozwód, i że wszystkie dzieci są z różnych ojców, tak jakbym był biesiadnikiem... Ogólnie rzecz biorąc, powiedziałem mojemu mężowi, że on też nie jest na to gotowy, chociaż zobaczyłem, że nadal nie robimy dziecka... ogólnie, zdecydowałem się na aborcję, niestety miałem doświadczenie... poszedłem na przyjęcie po naszej podróży poślubnej moja udręka zaczęła się... 2 tygodnie analizy i cała reszta... w rezultacie zabrali mnie do MA prawie na 9 tygodni... że doświadczyłem tego horroru... dobrze, że nie było nikogo w domu i mogłem krzyczeć, ból był jak podczas porodu... i minął jak poród... najpierw smuga na początku... potem cierpliwość zegarka... potem woda poszła i wydzielił się zarodek... gdzie były już oczy i pióra... potem łożysko lub coś takiego... przez wiele godzin 5 dużych skrzepów... jak mięso... dzisiaj 7 dni... rozmazuje się i ściąga żołądek. Włożyłem go do pudełka i zakopałem na cmentarzu w grobie drugiego martwego małżonka. nawet jeśli nie mogła uratować, ale nawet nie myślę o pójściu do toalety... więc zrobili to swojemu mężowi. Teraz to, co czuję emocjonalnie poza słowami... utrata tego jest prawdopodobnie ze mną na zawsze. Boże, wybacz mi za tak wielki grzech.

Witam, mogę doradzić w International Surgery Centre. Są bardzo dobrzy specjaliści. Zweryfikowany przez doświadczenie.

Sam sobie nie wybaczę. Zrobiłem 2 razy MA. Depresja jest straszna, jakie są moje szanse na zajście w ciążę? Może ktoś wie, dziewczyny mi mówią

Miałabym aborcję medyczną. Piszę i pamiętam wszystko z dreszczem (nie daj Boże nikomu, dziewczyny, trzymaj głowy na ramionach!) Przepisałem antykoncepcję ginekologowi, żeby jajniki mogły odpocząć (jak powiedział lekarz), ale postanowiłem zająć się sobą i zacząć pić witaminy. Piłem, a nawet po aborcji, strasznym stresie ((kupiłem kobiecy kompleks witaminowy "Lavita" w aptece doradziła mi koleżanka, która piła, gdy miała problemy z włosami, strasznie z niej zrezygnowała.) ale witaminy czynią cuda, po pierwszym kursie gwoździe stalowe Enja rosną bardzo szybko, włosy dłużej rozbić i stać się silniejszym.)) Jestem bardzo zadowolony z nimi. sprostał moim oczekiwaniom.

Po tej samej aborcji musiałem dojść do siebie przez jakiś czas. Rozumiecie, jaki stres jest dla ciała, to nie dzień czy dwa. Tak, nastrój był okropny, straszna apatia. Mój lekarz poradził mi, żebym wypił mu hormon i pigułki Lavity, kompleks witaminowo-mineralny, tak aby organizm odzyskał siły tak szybko jak to możliwe. Po tygodniu stało się zauważalnie lepiej, były siły do ​​zrobienia, przynajmniej coś, energia została dodana. Ogólny stan ciała również się poprawił.

Po tej samej aborcji musiałem dojść do siebie przez jakiś czas. Rozumiecie, jaki stres jest dla ciała, to nie dzień czy dwa. Tak, nastrój był okropny, straszna apatia. Mój lekarz poradził mi, żebym wypił mu hormon i pigułki Lavity, kompleks witaminowo-mineralny, tak aby organizm odzyskał siły tak szybko jak to możliwe. Po tygodniu stało się zauważalnie lepiej, były siły do ​​zrobienia, przynajmniej coś, energia została dodana. Ogólny stan ciała również się poprawił.

Witaj, powiedz mi, że lekarz wypił trzy tabletki, lekarz powiedział, że dzisiaj będę o to prosić, wszystko jest dobrze, tylko mój dolny żołądek rani i boli!

Wypiłem 10 tabletek ginstrylu na okres 8-9 tygodni. Krew poszła następnego dnia. Zmieniła zdanie na temat aborcji. Szpital poinformował o przerwaniu łożyska o 3,5 cm, 2 tygodnie prokapali, w zależności od wyniku oderwania o 1,6 cm Jakie jest prawdopodobieństwo posiadania zdrowego dziecka?

Cześć wszystkim! Postanowiłem również napisać recenzję o MA, ponieważ myślę, że ten temat jest interesujący dla wielu osób. Zdarzyło mi się, że byłem z mężem w pracy w innym kraju i nie mogłem uratować ciąży. Kiedy zobaczyliśmy dwa paski na teście, nie myśleli długo i zdecydowali, że nie możemy na to jeszcze pozwolić. Nawet po tym, wciąż cierpiałem i martwiłem się przez tydzień, szukając wyjścia, ale nie znalazłem niczego poza aborcją. Wybrali MA jako najbezpieczniejszą ze wszystkich. Kupiliśmy bilety, lekarz dał mi dokładne instrukcje i we wtorek wieczorem wziąłem pierwszą pigułkę o 9.20. Musiałem wziąć kolejne cztery w dokładnie 48 godzin. Pierwsza pigułka nie spowodowała żadnej poważnej reakcji, ale ból zaczął się jak na początku menstruacji. gotował się w jelitach, stolec stał się płynny, zawsze mam go przed rozpoczęciem M. Po dwóch dniach w tym samym czasie zacząłem pić pozostałe 4 tabletki w odstępie 10 minut. Po tym jak zasnęli przez krótki czas. Około godziny później zacząłem. różowa krew, w małych ilościach. Trzy wycieczki do toalety, ale nic poza tym. Potem zasnąłem i obudziłem się dokładnie rano z atakiem wymiotów w toalecie. Wymiotowałem wymiotnie, a jednocześnie czułem, że coś ze mnie wyszło. Spojrzałem w uszczelkę coś jak mięso lub skrzep ciemnego koloru. Czekaliśmy jeszcze trochę.To samo stało się znowu i pomyślałem, że to wszystko. Przyszedł i zasnął spokojnie. Ale poczułem, że zacząłem krwawić obficie, a nawet czułem, jak to wykracza poza uszczelkę. Ponieważ byłem wyczerpany i zmęczony, poprosiłem mojego męża, aby obserwował i zasnęła. Nagle o czwartej obudziłem się z poczuciem konieczności korzystania z toalety i wstałem. Była bardzo słaba i próbowała obudzić męża. Nie udało mi się, czas był krótki. Wstałem, opierając się o ścianę i sam zdecydowałem, że pójdę do toalety, ale to był zły pomysł. Odległość do toalety była zaledwie 5 metrów, ale nie mogłem jej pokonać i zapadłem się tuż przy drzwiach i wylało się ze mnie wiele zakrzepłych krwi. Cała podłoga była pokryta krwią i byłem naprawdę histeryczny. Wtedy mój mąż się obudził, podniósł mnie do toalety i zacząłem płakać. Byłem naprawdę przerażony, myślałem, że tabletki mają silniejszy efekt i prawdopodobnie moja macica jest rozdarta. Zadzwoniła do mojego lekarza, przepisała leki, aby powstrzymać krwawienie i uspokoić mnie. Byłem absolutnie przerażony na śmierć. Kiedy mój mąż zabrał mnie z powrotem po tym, jak całe moje ciało bolało i czułem, że opuszczam ostatnią siłę. Modliłem się do Allaha o przebaczenie i prosiłem, aby nie zabierać mojego życia tak wcześnie. Powiedziała, że ​​chce zobaczyć moje dzieci, o wiele więcej do zrobienia. Bałem się zasnąć, myśląc, że umrę. Konieczne było wezwanie karetki pogotowia, powiedziałem mężowi, że wezwie karetkę i straci rozum. Siedział i patrzył na mnie bez wyrazu. W tych chwilach nienawidziłem go. Zasnęłam, krew była obfita, całe moje łóżko było pokryte krwią, także ubrania. Rano wysłałem go do apteki po leki i czekałem. Dostał Ditsinona - aby powstrzymać krwawienie i zacząłem brać. W przeddzień obiadu przed obiadem miałem 4 uszczelki, a potem zastąpiłem je pieluchami, widząc, że uszczelki są mało przydatne. Drugi dzień był spokojniejszy, zacząłem apetyt i zacząłem odzyskiwać siły. Widziałem dużo słodyczy. Dzisiaj jest trzeci dzień i mam nadzieję, że to będzie ostatni dzień, kiedy leżę w łóżku. Tak miałem to wszystko.

Niestety, przyjechałem również, aby zrobić ma. Miałem zamrożoną ciążę w wieku 4-5 tygodni. Dowiedziałem się o tym prawie 9. Pierwsze USG wykonano przez 5 tygodni, powiedziano mi, że wszystko było w porządku, nie było żadnych komplikacji. Potem, po 8 tygodniach, znów poszedłem i usłyszałem straszną diagnozę nieudanej aborcji. Oczywiście, nie wierzyłem w to i poszedłem zrobić inne badanie USG z innymi lekarzami (diagnoza została potwierdzona (poszedłem do dobrze płatnej kliniki i zaproponowali, że zrobię to ze mną, zgodziłem się, ponieważ jeszcze nie urodziłem, ale jak mój lekarz powiedział mi, że nie jest wskazane robić skrobanie. Mogę powiedzieć, że było ok. Ból był znośny, oczywiście było dużo wyładowania, ale kiedy wyszło jajo jaj, poczułem taką swobodę w moim żołądku.

Bardzo zmartwiony po ma, moralnie trudny. Dusza boli. Żałuję, że to zrobiłem, nie wiem, czy potrafię zapomnieć i wybaczyć sobie. Urocze dziewczyny, kobiety, jeśli masz wątpliwości, czy opuścić dziecko, czy nie, nawet o tym nie myśl! Wyjdź. Nie myśl o problemach, które uniemożliwiają pojawienie się dziecka. W moim przypadku dziecko było niepotrzebne dla mojego ojca i popełniłem ten straszny czyn na emocjach. Myślałem o tym, że będę jedyną osobą, która wychowa dziecko i wstydzi się "przynieść" je rodzicom. Ale dopiero teraz rozumiem, że wszelkie przeszkody można pokonać tak długo, jak dziecko żyje i ma się dobrze. Jeszcze raz, zachowaj ciążę, jestem pewien, że nie pożałujesz... Naprawdę mam nadzieję, że po przeczytaniu mojej recenzji czyjeś życie będzie kontynuowane. Wszystkie zdrowie.

Cześć! Niestety, znalazłem się w takiej samej sytuacji jak ty (proszę, powiedz nam, jak wyglądało twoje przyszłe życie?

Cześć Julia! Powiedz nam, jak żyjesz i co czujesz po MA?

Chcę podzielić się pozytywnym doświadczeniem w trudnym wyborze kobiet w przypadku aborcji medycznej. Recenzje klinik moskiewskich przeprowadzających tę procedurę pomogły dokonać właściwego wyboru. Zapisałem się do Centrum Zdrowia Kobiet w Kutuzovsky, otrzymałem lekarza Bezuk Laura Valentinovna. Ona taktownie wyjaśniła wszystko, co się wydarzyło, wykonała USG, aby potwierdzić wiek ciążowy (6 tygodni) i wykluczyć przeciwwskazania. Wybraliśmy lek, w moim przypadku jest on produkowany we Francji, ale są też pigułki rosyjskie, to ty decydujesz, co wziąć. Poświęć czas na rehabilitację po aborcji przeprowadzonej w tym ośrodku. Jest tak ważne, że wszystko idzie bez konsekwencji i może zajść w ciążę i urodzi dziecko. Ogólnie byłem zadowolony z lekarza i wyniku. Radzę wszystkim poszukać przyzwoitej kliniki. Powodzenia!

Miałem gdzieś rok temu, nie pamiętam, jak widziałem pigułki, pamiętam tylko, że po ostatniej pigułce były obfite okresy (zmieniłem 3 poduszki maxi na godzinę) Mój żołądek był trochę przeciągnięty, a potem zdecydowałem się wejść pod prysznic i tam spadł ze mnie kawałek białego cholerstwa -żółty, od razu zdałem sobie sprawę, że to był embrion Kiedy zobaczyłem, płakałem bardzo, płakałem, było to bardzo trudne do zniesienia, ale wszystko to minęło po 2 dniach, miałem 4-5 tygodni, pisze, że bóle są piekielne Nie odczuwałem bólu, trochę pleców, żołądka i wszystkiego, i wciąż trochę mdłości i wszystkiego, bardziej się bałam s, po przeczytaniu w internecie i czeka z przerażeniem wszystko opisannogo.Schitayu że wielu są zastraszani łatwo.